Okresní konference Komunistické strany Čech a Moravy se v Žatci sešla v sobotu 7. prosince za stoprocentní účasti 43 delegátů zastupujících 490 členů z 39 základních organizací. Kromě hodnocení práce za uplynulé 2 leté období bylo předmětem jednání i zaměření činnosti na další období.

Ve své činnosti chce KSČM v okrese navázat především na pozitivní zkušenosti, mezi něž bezpochyby patří vítězství v mimořádných volbách do Poslanecké sněmovny. Jde o volby do Evropského parlamentu, o volby do Senátu a volby do zastupitelstev měst a obcí. Mezi hosty konference byl i stávající poslanec EP Ing. Jaromír Kohlíček, CSc., který je krajskou organizací KSČM navržen k opětovné kandidatuře. Okresní konference využila své jednání i k návrhu na opětovnou kandidaturu i PhDr. Miloslava Ransdorfa, CSc. Ve volbách do zastupitelstev měst a obcí chce strana zvýšit počet členů zastupitelstev podáním kandidátních listin ve více obcích, než tomu bylo v roce 2010.

Pro volby do Senátu je společnou kandidátkou KSČM okresu Louny a Rakovník MUDr. Eva Kašová, 61 letá lékařka z Rakovníka, kde provozuje soukromou interní ambulanci.

Do čela 24 členného OV KSČM byl opět zvolen Stanislav Rybák, který bude společně s Milanem Pipalem zastupovat okresní organizaci i v Krajském výboru KSČM. Milan Pipal bude okresní organizaci zastupovat i v ÚV KSČM. Předsedou Okresní revizní komise KSČM byl zvolen Václav Beneš z Loun, předsedou Okresní rozhodčí komise je Jan Pech ze Žatce. V plénu okresního výboru i v revizní komisi budou nově pracovat i velmi mladí členové strany.

Stanislav Rybák
předseda OV KSČM Louny